Om meg...

Jeg tenkte at jeg først kan begynne med å introdusere meg og hvorfor bloggen heter "ItsComplicated".

 

Hvem er jeg?

Mitt navn er Sabina, jeg er 27 år gammel, født og oppvokst i Bucarest, hovedstaden i Romania (en byjente med andre ord). Jeg er en optimist, eller jeg ble det etter en vanskelig oppvekst. Familien min er vært fantastisk. Vi bodde i en liten leilighet, min mor var pianolærer og min far var mekaniker. Som liten, var hobbyene mine tegning, synging og idrett (turn, tennis, basketball) og jeg likte å se tegnefilmer (lærte mye Engelsk fra det). I skolen lærte jeg språk (fransk, tysk, engelsk) og sluttet skolen med en bachelorgrad i samfunnsfag (stor fan av psykologi, meningen med livet og hvordan mennesker virker).

Jeg flyttet til Norge nøyaktig for ett år siden for å få et bedre liv, fordi i Romania er det vanskelig å være ung voksen. En ny start og ny meg. Jeg hadde ikke en plan på hvordan og hvor jeg skulle flytte. Jeg bare viste at jeg vil ut av landet.

En dag, mens jeg spillte World of Warcraft (ja, jeg er en gamer) møtte jeg en norsk gutt i spillet som jeg hadde mye tilfelles med. Vi ble gode venner og en dag inviterte han meg til Norge for å se landet. Noe jeg sa jeg hadde veldig lyst til. Plot twist: besøket ble til et veldig langt besøk, eller mer som permanent, den søte norske gutten ble kjæresten min og som ganske snart blir min ektemann. That's life for you! Alt jeg kan si er at livet ga meg en overraskelse, men jeg er veldig, veldig glad at det skjedde slik.

Så nå bodde jeg i Norge. Når jeg hørte språket forsto jeg absolutt ingenting. Jeg følte meg som en pingvin i ørkenen. Men jeg ønsket å lære, så jeg begynnte å lære meg språket, med god hjelp fra en polsk dame på det lokale biblioteket (en fantastisk dame). Språket begynte å gi mening, "God dag!" og "Ha en fin dag" ble en god start.

Noe av det jeg ble forelsket i, bortsett fra mannen min og det vakre landskapet, var folket. De er så snille. En stor kontrast til hva jeg er vant til i Bucarest, en kul men kald by. Men her er folkene så ulike, ingen stresser og de tar livet med ro. Jeg liker det!

Jeg lærer fortsatt norsk og jeg ønsker å lære mere hver dag.

 
 

Om bloggen min

Etter ett år med jobbsøking og avslag på grunn av enten for dårlig norsk eller mangel på fagbrev, har jeg blitt litt lei av å gå hjemme uten noe å gjøre.

Jeg startet å tenke på hva kan jeg gjøre og hva er jeg flink til. En natt, rett før jeg sovnet kom jeg fram til følgene: jeg liker å hjelpe folk. Med disse ordene i hodet sovnet jeg. Når jeg våknet neste dag startet jeg med å putte ideer og tanker ned på ett papir. Jeg lagde en liste over tema som jeg kan snakke om og som kan være nyttig for andre. Min konklusjon var dette: det viktigste i verden akkurat nå er informasjon, så hvorfor ikke dele det jeg vet med andre?

"In service to others, there is no higher purpose" - er ett av mine favorittsitat. Dette er hva jeg er flink til å gjøre, dette gir meg glede og er hva jeg har valgt å gjøre igjenom denne bloggen. En annen viktig grunn for meg å ha denne bloggen, er at det er en fin måte å lære norsk.

Så hva kan jeg tilby igjenom bloggen min? For å svare på det kan jeg forsøke å forklare navne på bloggen:

1. Livet er komplisert, vi er komplisert, alt er komplisert. Men vi lærer hver dag, vi lærer hvordan vi kan forenkle livene våre, hvordan vi kan vokse som mennensker og hvordan vi kan få ting til å skje. Det har en mening - det er komplisert... men jeg liker det.

2. Det er komplisert å forklare hvem jeg er som person. Jeg liker spill og sminke, sport og matlaging, filmer og friluftsliv. Av og til liker jeg å gjøre meg selv elegant, andre dager går jeg i joggebukse og joggesko. Dette er hvem jeg er og det er komplisert.

3. Det er komplisert å fortelle hva bloggen kommer til å handle om, fordi det er vanskelig å sette den i bås. Den handler om hva jeg kan: sminke, matlaging, sport etc. Den handler om meg som: jente, dame, gamer, barn, menneske. Som du ser, det er komplisert.

~ ~ ~

Så jeg håper det forklarer litt om hvem jeg er og hva jeg gjør. Jeg håper at noen av dere kanskje lærer eller får lyst til å prøve noe nytt.

Når det er sagt, vil jeg ønske deg velkommen til bloggen min! 

4 kommentarer

Marita-Susan Smarting Bakken

08.02.2015 kl.20:11

Ønsker deg en koselig søndagskveld og en flott ny uke med nye muligheter <3

Sabina

08.02.2015 kl.23:35

Takk i like så! Min første kommentar kommer fra en kul jente, yuhu!

Emilie

12.02.2015 kl.10:30

elsker det ! <3

Sabina

12.02.2015 kl.22:23

Jeg er veldig glad for at du gjør det, Emilie!

Skriv en ny kommentar

Sabina

Sabina

27, Meldal

Hei! Takk for at du stakk innom. Jeg heter Sabina, en jente fra Romania som flyttet til Norge for ett bedre liv (åpenbart). Jeg fant et sted jeg kan kalle hjem. Alt jeg har lært om livet så langt vil jeg gjerne dele med deg. Håper at det jeg deler kanskje er til hjelp, eller nyttig for deg. "It's complicated, but I love it!" P.S.: beklager vist jeg krøller til norsken, jeg lærer fortsatt.

Kategorier

Arkiv

hits